Kırcaali Bölge Acil Epidemiyoloji Komisyonu’nun bugün gerçekleştirdiği oturumunda Kırcaali İl Emniyet Müdürlüğü ve Momçilgrad Sınır Polisi Müdürlüğü’nün Makas Sınır Kapısı bölgesi ve il dahilindeki Bulgar-Yunan sınırında kontrolü arttırmaları kararı alındı. kuzu-koyun-kocBunun sebebi diğer bölgelerde koyun ve keçilerde rastlanan kızamık hastalığının Kırcaali bölgesine yayılmasının önlenmesidir. Canlı koyun ve keçilerin sevkine yasak getirildi, ancak hayvanların veterinerler tarafından muayene edildikten sonra hastalık teşhisi konulduğunda acil olarak kesilmesi üzere sevkine izin verilmektedir.

Tarım ve Gıda Bakanı Dimitır Grekov’un emirnamesiyle Burgas, Yanbol, Haskovo, Kırcaali, Smolyan (Paşmaklı) ve Blagoevgrad illerinde geviş getiren hayvanların pazara çıkarılması ve sergilenmesine yasak koyulmuştu. Burgas’ın Stoilovo ve Blagoevgrad’ın Koçan köylerinde koyun ve keçilerde kızamık hastalığı olduğu kanıtlandı. Kızamık, hayvanlarda büyük zararlara yol açan salgın yapan bir virüstür, fakat insanların hayatı açısından tehlikeli değildir.

Kırcaali Bölge Gıda Güvenliği Müdürlüğü’nden ağustos ayından beri Kırcaali ilinde hayvanların muayene edildiği ve kızamık hastalığı tespit edilmediği açıklandı.

Kırcaali Bölge Acil Epidemiyoloji Komisyonu’nun bugünkü oturumunda ayrıca hayvan sahiplerinin koyun ve keçi sürülerinin karışmasına izin vermemeleri ve kökeni bilinmeyen hayvan satın almamaları karar alındı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar