Kırcaali Bölge Müftülüğü’nde Pıstrogor’da bulunan sığınmacı yurdundaki Suriyeli mülteciler için 12 otobüs dolusu bağış toplandı. Bu sabah amaca ulaşması için bağışlar bir tır ve kamyona yüklendi. kircaali-bolge-muftulugu-suriyeli-multeciler-icin-bagis-topladiBölge Müftüsü Beyhan Mehmet, bölgeden Müslüman ve Hıristiyanlar 200 battaniye, 20 yorgan, 20 döşek, 20 yastık, 50 çuval patates, 60 kg fasulye, ayçiçeği yağı ve çok sayıda giysi bağışında bulunduklarını bildirdi.

Bağışların Başmüftülük tarafından 13 Eylül’de başlatılan “Elini Uzat, Ensar Ol yardım” kampanyası kapsamında toplandı. Kırcaali bölgesinde kampanyanın Gluhar (Sağırlar) köyünde başlamıştı. Köy halkı, “İnsanız diyebilmemiz için birbirimize yardım etmemiz şart” diyerek yardımda bulundu.

Beyhan Mehmet, “Bu kampanyayla vatandaşla kurum arasındaki güven geri kazanıldı. Onunla Bulgarlarla Türkler arasındaki güven de güçlendi. Damlaya damlaya göl olduğunu gözlerimle gördüm” diye paylaştı.

Bugün Kırcaali, Krumovgrad (Koşukavak), Haskovo (Hasköy) ve Plovdiv (Filibe) bölge müftülüklerinde toplanan bağışların Pıstrogor’daki sığınmacı yurduna ulaşması bekleniyor.

Bölge müftülüklerinde Sofya ve Eski Zağra(Stara Zagora)’daki sığınmacı yurtları için de bağışlar toplanıyor.

Sayın Mehmet, “Müslümanların Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla bağışları iki gün daha erken ulaştırmaya karar verdik. Buna rağmen birçok insan bağış yapmaya devam ediyor” diye ifade etti.

Bölge Müftüsü, Müslüman olan mültecilerin kurbanlık hayvanların etinden pay verilmesi için elinden geleni esirgemeyeceğini vurguladı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar