Bugün Meclis’te yatırım tasarlanması politikasının başarısız olduğu iddiasıyla sunulan gensoru önergesi tartışıldı. Bu sebeple Başbakan Plamen Oreşarski Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Bu veya başka bir nedenlerle her hangi bir gensoru önergesini görüşmeye hazırım” diyerek hükümetin çalışmalarıyla ilgili hiçbir şeyden endişe duymadığını belirtti. plamen-oresarski-bulgaristan-basbakanBaşbakan, GERB ve Ataka partilerinden desteklenmediğini ve Meclis’in desteğini görmezse istifasını sunacağı söylentilerine cevap olarak, “Hala diğer iki Parlamento gruplarının desteğini almaktayım ve gelecekte de bunun devam edeceğini umuyorum” şeklinde yorumladı.

Bugün gerçekleşen güvenoyu tartışmalarına gelince Başbakan, gerçek manada gensoru önergesinin görüşülmesinin iyi olacağını söyledi.

Başbakan, “Meclis salonunda gensoru önergesini sunanların eksik olmasına üzüldüm. En azından nedenlerini açıklamak için burada olmaları gerekirdi. Bu durumda benim sadece yazılı olarak belirtilen nedenleri yorumlayabildim. Bu nedenler geliştirilip gerçek manada bir tartışma olsaydı çok daha iyi olurdu kanısındayım.

Üzüntüyle belirtmem gerekir ki, güvenoyu tartışmaların istenilen şekilde olmadı” diye kaydetti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar