Varna’ya ziyaret gerçekleştiren Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Danail Papazov, BDJ devlet demiryolları şirketinin kurtarılma planının hazır olduğunu açıkladı. bdj-tren‘2014-2020 döneminde Ulaşım sektöründeki öncelikler’ konulu konferansın açılışını yapan Bakan Papazov, devlet demiryolları şirketinin kurtarılması için üç farklı plan yapıldığını ve bunların Maliye Bakanlığı ile hükümete sunulduğunu kaydetti. Konuyla ilgili pazartesi günü Başbakan ile görüşeceğini ifade eden Bakan Papazov, bu görüşmede BDJ’nin geleceğinin masaya yatırılacağını, ayrıca yeni trenlerin alımı için AB kaynaklarına da başvurulmasının gündeme getirileceğini vurguladı.

Konferansta söz alan Bakan Yardımcısı Petır Kirov, Bakanlık olarak en büyük önceliklerinin devlet demir yolları şirketinin yeniden güçlendirilmesi olduğunu açıkladı. Kuzeydoğu Bulgaristan için Ruse-Varna arasındaki güzergahın modernize edilmesini planladıklarını ifade eden Bakan Kirov, bu güzergahın 1866 yılında inşaa edildiğini, modernizasyonunun ise yaklaşık 306 milyon euroya mal olacağını vurguladı.

Bakanlığın diğer öncelikleri arasında ülkedeki yol ağlarının modernize edilmesi olacağını belirten Kirov, önümüzdeki dönem içinde ekolojik ulaşım sektöründeki deniz ve tren yollarının sağlanması olacağını kaydetti. Bu konuda Sırbistan sınırından itibaren Türkiye ile Yunanistan sınırlarına kadar giden demir yollarının modernize edileceğini açıklayan Bakan Kirov, AB kaynaklarından Vidin köprüsüne giden demir yolunun da yapılması için çalışma başlatılacağını vurguladı.
Zaman BG

Reklamlar