Eğitim ve Bilim Bakanı Krasimir Vılçev, Gabrovo ziyareti sırasında genç üniversite mezunlarının öğretmenlik mesleğine cezbedilmesi için ulusal bir program başlatıldığını açıkladı. Bu, öğretmen maaşlarının artırılmasıyla birlikte eğitim sisteminde yaşanan personel sıkıntısını çözmek için başka bir önlemdir.

Bakan Vılçev,” Yeni ulusal program kapsamında en büyük öğretmen eksikliği yaşanan branşlarda öğretmenlik pozisyonuna atanabilmeleri için öğretmenlik eğitimi görmek isteyen genç mezunlara destek verilecektir. Program kapsamında yetkinliklerini artırmak isteyen öğretmenlerin de teşvik edilmesi öngörülüyor. Yeni program, düşük performans gösteren savunmasız gruplardan çocukların yoğun olduğu okullarda ek ücret karşılığında ders verme imkanına sahip olacak en iyi eğitime sahip öğretmenlere odaklanacak” diye izah etti.

Bakan, Gabrovo kasabasında ülke çapından bölge eğitim müdürleriyle çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda öğrencilerin beceri elde etmeleri, öğretmenlerin yaratıcılığı ve yeni yaklaşımlara odaklanan eğitim politikaları ele alındı.

Vılçev,” Gelecekte, ders kitabı bir bilgi tekeli olmayacak” dedi.

Bakan, Makedonya’nın yeni adı Kuzey Makedonya’nın gelecekte basılacak ders kitaplarda yer alacağını ve bu isim değişikliğinden dolayı basılı kitapların yeniden basılmayacağını söyledi.

Daha sonra Bakan Vılçev, Gabrovo bölgesinden öğretmenlerle görüştü.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar