Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu tarafından bugün açıklanan seçim anketi sonuçlarına göre, Mayıs ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) partisi oyların yüzde 34,8’ini, Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ise oyların yüzde 33,1’ini alacak.

Anket sonuçlarına göre, yüzde 10,4 oyla Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi üçüncü parti konumunda olacak. HÖH partisini, yüzde 8 oyla Birleşik Vatanseverler İttifakı, yüzde 3,8 oyla Demokratik Bulgaristan İttifakı’nda yer alan Yeşiller Partisi ve Evet Bulgaristan partisi, yüzde 2,3 oyla Reformcu Blok İttifakı, yüzde 1,7 oyla İrade Partisi izleyecek. Anket katılımcılarının yüzde 5,9’u, oyunu başka partilere vereceğini söyledi.

Siyasi güçlere göre Bulgaristan’ın Avrupa Parlamentosu Avrupa Halk Partisi Grubu’nda 8 temsilcisi, Sosyalist ve Demokratlar Grubu’nda 6 temsilcisi, Avrupa Liberaller ve Demokratlar İttifakı (ALDE) Grubu’nda 2 temsilcisi ve hala niyetini beyan etmeyen siyasi parti ve hareketleri birleştiren başka bir grupta 1 temsilcisi yer alacak.

Kantar Public tarafından toplanılan veriler, AB üyesi ülkelerin ulusal sosyal araştırmalar enstitüleri tarafından gerçekleştirilen anketlerden elde edilen sonuçlara dayalıdır. Bulgaristan’da seçim anketleri Ocak ayının sonunda Market Links Ajansı ve Afis Ajansı tarafından gerçekleştirildi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar