Babasını üç yaşındayken kaybettikten sonra hayatı mücadeleyle geçmiş, Ertan Keser’in… Ailesi İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Türkiye’ye gelen Bulgaristan göçmeni.

Babası Mustafa Keser,İstanbul’da Atek Makina’yı kurmuş. Babasının genç yaşta vefatından sonra ise annesi ve iki ağabeyiyle bir hayli zor günler geçirmişler.

Ancak atlattıkları zorluklara karşın bugün lastik servis ve garaj ekipmanları alanında önemli bir oyuncu haline gelmeyi başardılar.
Altan, Turhan ve Ertan Keser yetim kaldıklarında çok küçüklerdi. Babasının ortağının yardımıyla ailece işin sürdürülmesi için çaba harcamışlar.

Firma, 1968’de Sirkeci’de daha sonra ise Topkapı’daki yeni yerinde kriko imalatı yapmaya başlamış. Son dönemde ise servis ve garaj makineleri üretimine geçmiş. Atek Makina bugün lastik servis makinaları ve hidrolik lift imalatını İstanbul Hadımköy’deki fabrikalarında yapıyor.
Keser, okurken hep çalışmak zorunda kalmış.

Otomobil sanayinde montaj, dikim, kaporta tamiri, oto boyama gibi her alanda deneyim edindiğini anlatıyor. Okul hayatı sona erdikten sonra iki ağabeyiyle beraber firmayı büyütmek için kolları sıvamışlar.

Reklamlar