Alkoçlar Otel Zinciri, Rus ortağı Eka ile ilk kez yurtdışına çıkarak Bulgaristan’ın kayak merkezleriyle ünlü Pamporovo bölgesinde 100 yataklı Grand Hotel Murgavetz’in 20 yıllık işletmesini aldı. Şirket, ülkenin başka bölgelerinde de fırsatlara bakıyor.
“Bulgaristan başlangıç için iyi bir yer” diyen Alkoçlar Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülşah Alkoçlar, yurtdışına açılma çalışmaları sırasında, akıllarına ilk gelen yerin ise bu ülkedeki kayak merkezleri olduğunu kaydetti. Eşi Ender Alkoçlar’ın Bulgar göçmeni olması nedeniyle de ülkeye özel sempati duyduklarını anlatan Alkoçlar, “Bulgaristan bir AB ülkesi. Özellikle Ruslar tarafından büyük ilgi görüyor. Kayak merkezleri çok iyi ve ünlü” dedi.

Alımlar sürecek
Gülşah Alkoçlar, eşinin ailesinin 1936’da Filibe’den Türkiye’ye göç ettiklerini hatırlatırken, “Alkoçlar ailesi, yıllar sonra bu ülkeye yatırımlarla dönerek Bulgaristan ve Türk turizmine karşılıklı katkı sağlamak istiyor” ifadesini kullandı.
Pamporovo kayak merkezinde, şartları kendilerine uygun gelen ilk oteli kiraladıklarını belirten Alkoçlar, şöyle devam etti:
“Bundan sonra da kayak bölgelerinde yeni kiralamalarımız olacak. Otelin 100 odası, kendi kumarhanesi var. Girişimlerimiz sürecek. Şu anda satın alma yapmayacağız. Uygun fırsat çıkarsa düşünürüz.”
Alkoçlar, yazlık bölgelerde de fırsatlara bakacaklarını belirterek, “Üç yıl içinde Bulgaristan’da yazlık Sunny Beach, Burgaz ve Varna bölgelerinde, kışlık Borevestb, Bansko kayak merkezlerinde toplam 6 otelle 3 bin yataklı zincir oluşturma amacındayız. Kışlık otellerdeki 5 aylık sezonu, yazlık bölgelerle 12 aya çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

‘Onlar da gelecek’
Oteli kiraladıklarını ünlü Bulgar ailenin de yurtdışında yatırım hedeflediğini belirten Alkoçlar, bu anlamda Türkiye’yi de düşündüklerini vurguladı. Alkoçlar, “Ortaklık olarak, ATT Bulgaria Travel adıyla bir seyahat acentası kurup Sofya, Filibe ve Kırcaali’de şube açtık” dedi.
Alkoçlar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar da, “Türkiye ile Bulgaristan arasında vize kolaylığı sağlanabilse, turizmin karşılıklı olarak daha fazla gelişeceğine inanıyoruz. Bunun, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere ülkeler arası bürokratik bir süreç olduğunu biliyoruz” diye konuştu.
Balkanlar’da büyük gelecek öngördüklerini anlatan Alkoçlar, Bulgaristan’ın turizme ciddi önem verdiğini kaydederken, “Türkiye, Rusya, Beyaz Rusya, AzerbaycanAlmanyaİngiltere gibi ülkelerden önemli miktarda turist geliyor. Bulgarların da iyi bir tatil anlayışı var” diye konuştu.

Reklamlar