en-guclu-adam-kepekli-ekmek-yiyorBulgaristan en güçlü adamları Filibe’de (Plovdiv) güç gösterisi yaptı. Farklı kategorilerde 6 kez dünya rekorunu kıran Stoyan Todorçev, “Stongman” güç yarışmasında rakiplerine fark attı. Cihan’a konuşan Todorçev, et ve patates ve yulafla beslendiğini ve çok az ekmek yediğini söyledi. Todorçev, kepekli ekmeği tercih ettiğini dile getirdi.

Organizasyonun beş etabında da birinci gelen Todorçev, gösterdiği performans ve hızıyla izleyenleri şaşırttı. 16 tonluk suyla dolu kamyonu 25 metre boyunca 27 saniye içinde çeken şampiyon, diğer katılımcılara şans tanımadı. Kuş tüyü gibi kaldırdığı halterin yanında, 360 kiloluk boyunduruk çekme müsabakasında rakipleri yürümekte zorlanırken, o koşarak gerekli mesafeyi aldı. 28 yaşındaki ‘Herkül’, en bariz güç farkını ise ‘Atlas Taşları’ gösterisinde sergiledi. 105 ila 160 kilo ağırlığındaki 5 yuvarlak taşı 130 santimetre yüksekliğinde bulunan yuvalarına 12 saniyede basket topu gibi yerleştirdi.

Yarışmada izleyiciler için de 420 kilogram ağırlığındaki lastik çevirme rekabeti görülmeye değerdi. Bazıları lastiği birkaç kez çevirirken, kimisi yerinden bile kımıldamadı.

Daha önce 195 tonluk uçak çekerek Guinnes rekoru kıran Todorçev, her gün tonlarca ağırlıkla antrenman yaptığını belirtti. Cihan’a konuşan Todorçev, birinci gelmesine rağmen performansından memnun olmadığını ve çok daha fazlasını başarabileceğini kaydetti. Formunu taviz vermediği rejimle sürdürdüğünü aktaran Todorçev menüsünde et, pilav, patates ve yulafa yer verdiğini aktardı. 197 santimetre boy ve 140 kilogram ağırlığındaki dünya şampiyonu, normalde çok az ekmek yediğini ve kepekli ekmeği tercih ettiğini belirtti.

Reklamlar