bafrada-rumeli-ruzgariSamsun’un Bafra ilçesinde, Bursa Kosova-Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Türk Halk Müziği Korosu tarafından “Rumeli Türküleri Dinletisi “ verildi. Belediye Kültür Merkezi’nde, Bafra Belediyesi kültürel ve sanatsal etkinlikler kapsamında düzenlenen gecede konuşan Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bafra Belediyesi olarak hizmetlerin yanında kültürel sosyal faaliyetleri de devam ettirmek istiyoruz ve bu anlamda da çeşitli çalışmalarımız yapıyoruz.

Batı Trakya’dan ,Bosna’dan , Bulgaristan’dan bir çok vatandaşımız Bafra’ya gelmiş yerleşmiş . Trakya’da , Anadolu’da aynı duyguları , sevinçleri , aşkları , sevdaları farklı şekilde yorumlamışlar . Biz de istedik ki bu akşam Rumeli türkülerini hep beraber dinleyelim . Zaten bu türküler bizim ülkemizin insanına mal olmuştur“ dedi.

Başkan Şahin’in konuşmasının ardından Bursa Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Rumeli Türküleri Koro Şefi Dr. Cemil Tüzüner eşliğinde gerçekleşecek “ Rumeli Türküleri Dinletisi “ izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Konser sonunda Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bursa Kosova-Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Recep Gündüz, Koro Şefi Dr. Cemil Tüzüner ‘e çiçek ve plaket verdi.

Balkan Türkleri Kültür Haberleşme Derneği Bafra Şube Başkanı Memduh Aksoy , Bafra Kosovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı …. Ve Bafra Musiki cemiyeti başkanı Namık Anarat , Koro Şefi Dr. Cemil Tüzüner çiçek verdiler.

Konseri Belediye Başkanı Zihni Şahin’in yanı sıra Bafra’da bulunan Polonya Przement Belediye başkanı Dorota Gorzelniak , Samsun Berberler Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Zabit Pilan, Daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli izledi.

Reklamlar