Bursa Nilüfer Belediyesi’nin ilk kardeş kenti olan, Bulgaristan’ın Ardino Belediye Başkanı Resmi Murad, Başkan Turgay Erdem’i ziyaret etti. Görüşmede iki belediye arasındaki sıkı iş birliğinin devam etmesi yönünde temenniler dile getirildi.

Katıldığı uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler nedeniyle Avrupa Konseyi tarafından “Avrupa Diploması” ardından “Avrupa Şeref Bayrağı” ile onurlandırılan Nilüfer Belediyesi, bu konuda iyi ilişkileri sürdürüyor. Nilüfer Belediyesi’nin ilk kardeş kenti olan Ardino (Eğridere) Belediye Başkanı Resmi Murad, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e tebrik ziyaretinde bulundu.

Görüşmede yeni dönemde de iki belediye arasındaki sıkı iş birliğinin devam edeceği vurgulandı. Samimi bir havada geçen görüşmede, iki kent arasında 1996 yılında başlayan kardeş kent ilişkilerinin, özellikle sosyal, kültürel, sportif alanlarda ulaştığı düzeyin mutluluk verici olduğu belirtildi.

Ardino Belediyesi Başkan Yardımcıları, Ardino Belediye Meclisi Üyeleri, Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydın Yılmaz’ı da katıldığı ziyarette konuşan Resmi Murad, “Kardeş kentlerimizi önemli günlerinde kutlamak, zor günlerinde ise yanlarında olduğumuzu hissettirmek gerekir. Bizim hem zor günümüzde yanımızda olan ilk kardeş belediyemizin yeni başkanını kutlamak için buradayız. Biz, kurumlar üzerinden çalışmayı doğru buluyoruz, aramızda köprü görevini üstlenen Eğirdereliler Derneği’nin katkıları ile ilişkilerimizin artarak süreceğine inanıyoruz. Varlıklarını sürekli yanımızda hissettiğimiz bu kent ile yeni iş birliklerine hazırız” ded

ERDEM: ÖRNEK İŞ BİRLİKLERİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Ardino’da, Nilüfer Belediyesi’nin destekleri ile bir park yapılması konusunun da gündeme geldiği ziyarette konuşan Başkan Turgay Erdem de “Geçmiş dönem belediye başkanımız Mustafa Bozbey’in özel ilgi ve destekleriyle sürdürdüğü kardeş kent ilişkilerimizi aynı samimi duygularla devam ettireceğiz. Sınırları aşan dostluk ve kardeşliğimiz kuşkusuz ki sürecek. İlk kardeş belediye olarak ayrıca önemsediğimiz Ardino ile yeni dönemde farklı birçok alanda proje gerçekleştirip örnek iş birliği uygulamalarını hayata geçireceğiz. Hem Ardino’da, hem Türkiye’deki seçim süreçlerinden dolayı araya belli bir süre girmiş olsa da bu arayı hızla kapatacağımıza inanıyorum” dedi.

 

Bursada Bugün

Reklamlar