Kırcaali Birleşik Çocuk Kompleksi’nin (ODK) çatısı altındaki amatör sanatçı gruplarında yer alan çocuklar, son yılda elde ettikleri mükemmel sonuçlar için Kranevo’da tatil yapacaklar. Bu çocuklar, çeşitli yarışmalarda ve festivallerde ödül kazandılar ve Kırcaali Belediyesi tarafından organize edilen halka açık etkinliklere aktif katılım gösteriyorlar. Bundan dolayı tekrar Milli Çocuk Sarayı tarafından “Hep Birlikte Sanat Eseri Yaratalım” başlığıyla düzenlenen sanat programına katılacaklar. Toplam 100 çocuk, Kranevo’da sanat atölyesine katılacak. 50 çocuktan oluşan birinci grup 21 Temmuz’da, ikinci grup ise bu tarihten bir hafta sonra Kranevo’ya hareket edecek.

Kırcaali Belediyesi, bundan başka yaz mevsiminin sonuna kadar İstanbul’da düzenlenen Uluslararası İzci Kampı’na katılmak üzere bir grup öğrencinin İstanbul’a gönderilmesini öngörüyor. 120 çocuk Bulgaristan’ın Karadeniz kıyısındaki Primorsko kasabasında ücretsiz tatil yapacak. Çocuklar, orada düzenlenen uluslararası kamp kapsamında Yetenekler Sanat Atölyesi’ne katılacaklar.

Eğer bir hatırlatma yapacak olursak, haziran ayında Kırcaali’deki ev tipi yerleştirme merkezlerinde bulunan çocukların bir kısmı, Ravda tatil beldesinde kurulan kampta dinlendi. Mayıs ayında ise 4-8.sınıflarda okuyan 50 öğrenci, Kırcaali’nin kardeş şehri Edirne Belediyesi’nin üç gün misafiri oldular.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar