Ardino (Eğridere) merkez parkı bir alageyik figürü ile güzelleştirildi. Belediye Başkanı Resmi Murat’ın siparişi üzerine Momçilgrad (Mestanlı) kasabasından ünlü heykeltıraş Şükri İsmail, doğal boyutlarda bir alageyik figürü yaptı. Belediye Başkanı Resmi Murat, Nilüfer Parkı’na konulacak bir Muflon koyunu figürünün de yapılacağını söyledi.

Resmi Murat, “Bahar, park alanlarının yenilenmesi için bir mevsimdir. Her yıl belediye yönetimi park alanlarını yenilemeye çalışıyor. Şu anda uygulanması planlanan diğer park alanlarının yenilenmesine yönelik projeler de tasarlanıyor” diye kaydetti.

Heykeltıraş Şükri İsmail’in anıt eserleri, yurt içinde ve yurt dışında yapılan birçok uluslararası sergide yer aldı. Momçilgrad kasabasının merkezinde bulunan alageyik figürü de onun eseridir. Manisa’daki Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtını da o yaptı. Heykeltıraşın, Ege Bölgesinde bulunan Bodrum, Yalıkavak ve Gündoğan şehirlerinde de çok sayıda heykel çalışmaları var.

Şükri İsmail 1951 yılında Momçilgrad’ın Kos (Dereköy) köyünde dünyaya gözlerini açtı. Etropole’deki Zanaat Okulu’ndan mezun oldu. Geçen asrın 70’li yıllarında Sofya’daki Amatör Resim Sanatı Merkezi’nde 4 yıllık eğitim gördü.

 

Güner Şükrü, Kırcaali Haber

Reklamlar