Adalet Bakanlığı Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada Adalet Bakan Yardımcısı Desislava Ahladova’nın, “Vatandaşlar, doğum ve ikamet yerleri neresi olursa olsun, ülkedeki 113 bölge mahkemesi bünyelerindeki adli sicil bürolarının herhangi birine başvuruları yapmaları halinde derhal sabıka kaydı belgesi alabileceklerdir.

Ahladova, “Gelecek yılın ortasına kadar Adli Sicil Bülteni’nde yer alan veriler, halihazırda olduğu gibi el ile değil, elektronik olarak kaydedilecektir” diye sözlerine ekledi.

Bakanlıkta şube müdürü olan proje yöneticisi Lyubov Bonçeva’nın ifadelerine göre “Adli Sicil Kaydı Durumu” başlığı altında merkezi bir otomatik bilgi sistemi oluşturulması yoluyla beş yeni hizmet başlatılacak.

Bunlardan biri, herhangi bir mahkemeden, otomatik sistem aracılığıyla yürürlükteki mahkumiyetlere ilişkin bilgi aktarılarak otomatik olarak güncellenecek bir Elektronik Adli Sicil Bülteni oluşturulmasıdır. Adli sicil büroları, mahkumların rehabilitasyonu durumunda elektronik olarak bilgilendirilecek.

Vatandaşlar, adli sicil durumunun değiştirilmesine ilişkin elektronik olarak bilgi alabilecekler. Rehabilitasyon organı ayrıca vatandaşların maruz kaldığı cezalardan ve ödedikleri para cezalarından elektronik olarak haberdar edilecektir.

Projenin değeri 1 378 858 leva olup, uygulama süresi 18 aydır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar