Ardino (Eğridere) Belediye Başkanı Resmi Murat ve Meclis Başkanı Sezgin Bayram’ın başkanlığında bir heyet, hafta sonu Bursa’da düzenlenen 20.Eğridereliler Buluşma Gecesi’ne katıldı. Heyette Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Kırcaali İl Başkanı İzzet Şaban da yer aldı. Ziyaret, Bursa Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin daveti üzere gerçekleştirildi.

Podyum Davet Salonu’nda yapılan geleneksel buluşma gecesinde 700’ü aşkın Eğridereliler bir araya toplandı. Buluşma, tüm katılımcılar için heyecan vericiydi. Onlar memleketini ve unutulmayan çocukluk anlarını hatırladılar.

Geceyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili Doç. Dr. Yüksel Özkan, Mart’ta yapılacak yerel seçimleri için Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ardino’nun kardeş Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bulgaristan’ın eski Bursa Fahri Konsolosu ve eski TBMM milletvekili Hayati Korkmaz, Bulgaristan Bursa Konsolosu Veselin Bojinov, Bulgaristan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nun Bursa Şubesine bağlı olarak görev yapan Ticaret Müşaviri Aleksandar Aleksandrov, Bursa merkezli Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Öztürk ve Killiler Derneği Başkanı Mümün Kaşmer hazır bulundular.

20. Eğridereliler Buluşma Gecesi programı, Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydın Yılmaz’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Yılmaz, 1998 yılında Şubat ayında Ardino bölgesinden Bursa’ya göç eden bir grup kişinin hemşeriler buluşması düzenlemeye karar verdiklerini ve bu girişimin bugüne kadar sürdüğünü hatırlattı. Dernek Başkanı,”Eğridereliler Buluşma Gecesi, dostluk ve dayanışma gecesidir. Amaç, iyi komşuluk, akraba ve halkla ilişkilerin güçlendirilmesidir” diye kaydetti. Yılmaz, her yıl Şubat ayında geleneği korumak ve bu ilişkileri geliştirmek için bir araya geleceklerini söyledi.

Ardino heyeti adına Belediye Başkanı Resmi Murat, Bursa’daki Eğriderelilere ve misafirlerine en içten selamlarını sundu. Murat, ”20.Eğridereliler Buluşma Gecesi özel bir anlam taşıyor ve Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin iyi çalışmalar yürüttüğünü ve yıllarca onu yöneten ekibin buluşma gecesinin bu kadar güzel bir geçmişe sahip olmasına büyük katkı sağladığını gösteriyor” diye kaydetti. Belediye Başkanı, Bursa’daki başarılı iş insanlarını yardım elini uzatmaya ve memleketine yatırım yapmaya çağırdı.

Multimedya gösterisiyle derneğin eski başkanları olan rahmetli Ali Durmaz ve Ahmet Kahraman’ın hayatı ve faaliyetleri tanıtıldı.

20. Eğridereliler Buluşma Gecesi dolayısıyla Ardino İlçesi’ni simgeleyen Şeytan Köprüsü şeklinde dev bir pasta kesildi.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar