Bulgaristan’da yaşayan aziz vatandaşlarımız, değerli Türk soydaşlarımız ve kıymetli Bulgar dostlarımız,

Türkiye’nin komşusu, müttefikimiz ve dostumuz Bulgaristan’da Burgaz Başkonsolosluğumuzdaki görevime 15 Ağustos 2023 tarihinde Birinci Sınıf Başkonsolos unvanıyla başlamış bulunuyorum.
 
Değerli diplomatlarımızdan, selefim Başkonsolos Sayın Senem Güzel’e, dört yılı aşkın süre boyunca başarıyla yürüttüğü görevinden dolayı tebrik ve teşekkürlerimi sunarım.
 
Bulgaristan makamlarının, halkının ve Türklerinin göstermiş oldukları sıcak karşılama için müteşekkirim. Görev sürem boyunca, müttefik Bulgaristan makamları ve dost halkıyla, bölgemizde yaşayan yüzbinlerce soydaşımızla ve vatandaşlarımızla yakın ilişki kurarak çalışacağım.

Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosluğu’nun, Bulgaristan’ın 10 vilayetini kapsayan görev bölgesinde yüzbinlerce soydaşımız ve onbinlerce vatandaşımız yaşamaktadır. Hepsiyle çok yakında Burgaz, Varna, Yanbolu, Hezargrad, Rusçuk, Silistre, İslimiye, Şumnu, Eski Cuma ve Hacıoğlu Pazarcık’ta biraraya geleceğiz. Bulgaristan makamlarıyla ve iş insanlarıyla mevcut yakın işbirliğimizi daha da ileri taşıyarak birçok projeyi ve hizmeti destekleyeceğiz.
 
Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Askeri Ataşe olarak görev yapmış olduğu güzel ülke Bulgaristan’daki kutlamalarımızın bu vesileyle özel bir anlam kazandığına da inanıyorum. 
 
Hepinizle yakın zamanda görüşmek üzere, sağlık ve esenlikler diliyorum.

Tolga Orkun
T. C. Burgaz Birinci Sınıf Başkonsolosu

Reklamlar