Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanı Komiser Boyko Raynovski, “İçişleri Bakanlığı ve Noter Odası arasındaki yeni otomatik araç tescil sistemi, her yıl 300 bin vatandaşa kolaylık sağlayacak, araç alım satımlarında emniyeti artıracak ve Trafik Polisinin çalışmalarını geliştirecek” diye kaydetti.

Bulgaristan Noter Odası Başkanı Dimitır Tanev,” Bir haftadan beri kullanılan Trafik Polisi ile Noterler Odası arasındaki veri değişimi sistemi, vatandaşlara kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Bununla vatandaşların zaman tasarrufu yapmaları ve devletin araçların alım satım işlemlerini noterler vasıtasıyla kontrol altında tutmasıdır” diye ekledi.

Komiser Baoyko Raynovski, “Yasada yapılan değişiklikler, hem satıcıyı, hem de alıcıyı korumayı amaçlıyor. Satıcıların, sözleşme nüshası verme yükümlülüğü de kaldırıldı ve bilgiler otomatik olarak noter sistemi vasıtasıyla elde edilmektedir. Komiser Ranovski’nin ifadesine göre yılda yaklaşık 300 bin vatandaşın Trafik Polisine satış sözleşmelerini sunma yükümlülüğü kolaylaştırıldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar