İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürü Başkomiser Hristo Terziyski, düzenlediği basın toplantısında: ”Ülke genelinde görevlendirilen 433 polis, hayvanlara karşı işlenen suçları araştıracak” diye bildirdi.

Terziyski’nin ifadesine göre bu görevliler, bu yönde çalışmak istediğini dile getiren soruşturma ve operasyon yapan polislerdir.

Başkomiser Terziyski, “Bir hayvanla ilgili olayı meydana geldiğinde onlar, bu tür ihbarlara karşı harekete geçme prosedürlerini bildikleri için öncelikli olarak tepki verecek. Bu polisler, diğer görevleri yanında bunları da yerine getirecek” dedi. Terziyski, şimdiye kadar omurgalılara zulmedildiğine dair 298 ihbar alındığını, bu suçların yüzde 20’sinden fazlasının açığa kavuşturulduğunu ve onlarla ilgili çalışmalara devam edildiğini belirtti.

Emniyet Genel Müdürü, “Hayvan koruma polisi kurmak için, bu tür suçlara karşı çalışacak görevlilerin belirlendiği emirlerin güncellenmesi de dahil olmak üzere tedbirler aldık. Ayrıca, hayvanlara karşı işlenen suçlara dair ihbarların ihmal edilmemesine izin verilmemesi için önlemler aldık.

Ayrıca 28 aracı belirlemeye yönelik prosedür de başladı. Bugüne kadar 25’i hazır. Hayvanlara yönelik şiddete dair ihbarlarla ilgili çalışmak için ihtiyaç duyduğumuz her şeye bu şekilde başladık” diye izah etti.

Başkomiser Terziyski, büyük olasılıkla Bakanlık yetkililerinin Hollanda’da bulunan bir akademide eğitim göreceklerini açıkladı.

İçişleri Bakanı Valentin Radev, Bulgaristan’ın Avrupa’da faaliyette bulunan hayvan koruma polisi olan ikinci ülke olduğunu belirtti.

Bu açıklamaların nedeni, Pazarcik’in Mokrişte köyünde bir evin bahçesinde bağlı bir pitbul cinsi köpeğin boğazını ısırması sonucunda 3 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiği trajedidir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar