Bulgaristan Üniversiteleri, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da, Plovdiv, Stara Zagora, Pleven ve Gabrovo’da bulunan ve son yapılan araştırmalara göre en iyi üniversitelerinden arasında anılmaktadır.

Bulgaristan Üniversitesi Fakülteler

Tıp Fakültesi, Matematik Fakültesi, Tarım Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Kimya Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Fakültesi, Biyoloji Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Ekonomi Bilimi Fakültesi, Ormancılık Fakültesi, Coğrafya Fakültesi, Makine Mühendisliği Fakültesi, Madencilik ve Jeoloji Fakültesi, Ortodoks İlahiyat Fakültesi, Örgütsel bilimleri Fakültesi, Felsefe Fakültesi, Filoloji Fakültesi, Fizik Fakültesi, Fiziksel Kimya Fakültesi, Siyaset bilimleri Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Fakültesi, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Fakültesi, , Öğretmen Eğitimi Fakültesi, Teknik Bilimler Fakültesi, Spor ve Beden Eğitimi Fakültesi, Teknoloji ve Meteoroloji Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Ulaştırma Mühendisliği Fakültesi, Stomatoloji Fakültesi, Güvenlik Çalışmaları Fakültesi.

Bulgaristan Üniversiteleri eğitim kalitesi ile dikkat çekmektedir. Avrupa ülkelerinde uygulanan Bologna Eğitim sistemini başarıyla uygulayan Bulgaristan Üniversiteleri, bu özelliğiyle ülke dışından yoğun talep görmektedir.

Bulgaristan Üniversitesi’nde 5.000’den fazla akademik personel görev yapmaktadır. 100.000’den fazla kayıtlı öğrencisi bulunan Sofya Üniversitesi aynı zamanda Avrupa’nın en büyük üniversiteleri arasında yer almaktadır.

Bulgaristan Üniversitesi de dahil Bulgaristan’ın genelinde eğitim görmek son derece kolaydır. Bu yüzden de birçok Avrupa, hatta diğer kıta ülkelerinden öğrenci bu ülkede eğitim almaktadır. Öğrenci vizesi kolay alındığı için ülke öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca sınav ya da alan şartı olmaması da büyük bir avantajdır.

Reklamlar