Bulgaristan ülke olarak çok büyük sıkıntılar atlattıktan sonra eğitime oldukça önem vermeye başlamıştır.

Bulgaristan SofyaÜniversitesi Bulgaristan’ın en büyük üniversitesidir ve 1808 yılında kurulmasıyla da Balkanlar’ın en köklü üniversitesi olma özelliğini de bünyesinde bulundurmaktadır.

Bulgaristan Üniversitesi ücretleri incelendiğinde, ülkemiz ve diğer ülkelerdeki üniversitelerden son derece uygun olduğu görülmektedir. Kaliteli ve çağdaş eğitimi, tam donanımlı sınıflarıyla Bulgaristan Üniversitesi ücretleri son derece uygundur. Hem kaliteli eğitim almak hem de uygun ekonomik koşullarla okumak için tercihiniz Bulgaristan Üniversitesi olmalıdır.

Bulgaristan Üniversitesi ücretleri ve diğer tüm konularda Anadolu Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı hizmet vermektedir. Kurulduğu günden itibaren dürüst ve hızlı hizmet ilkelerinden ödün vermeyen Anadolu Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı sadece Bulgaristan Üniversitesi ile değil aynı zamanda Sofya’da yaşam koşulları, vize işlemleri, en ekonomik ulaşım imkanları gibi konularda sizlere en iyi rehberlik hizmetini sunmaktadır.

Bulgaristan Üniversitesi’nde tıp, eczacılık, matematik, kimya, mühendislik, filoloji, hukuk gibi birçok fakülte bulunmakta ve bu fakültelerin tamamında alanında uzman isimler eğitim vermektedirler. Bulgaristan Üniversitesi sahip olduğu 7 kütüphane ile de oldukça dikkat çekiyor. Kütüphanelerin bünyesinde bir buçuk milyonun üzerinde doküman bulunmaktadır.

Bulgaristan Üniversitesi’nde 100.000’e yakın kayıtlı öğrenci eğitim görmektedir. Bulgaristan Üniversitesi’nde sayısı 5000’i bulan uzman akademik görevli mevcuttur. Bulgaristan Üniversitesi’nde 31 fakülte bulunmakta ve 8 de bilgi merkezi hizmet vermektedir.

Bulgaristan Üniversitesi’nde eğitim görmek için LYS-YGS ya da başka herhangi bir sınava girmenize gerek yoktur. Liseden mezun olduğunuz alana göre tercih yapmak gibi bir durum da mevcut değildir. Yani lise mezunu olan herkes Bulgaristan Üniversitesi’nde istediği bölümde okuma hakkına sahiptir. Yapmanız gereken ise sadece resmi işlemleri tamamlamaktır. Sizler de hayallerinizi daha fazla ertelemeden kaliteli bir eğitim almak için Bulgaristan Üniversitesi’ndeki yerinizi

Reklamlar