Bu kapsamda, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İsviçre veKKTC‘de bugünden itibaren 31 Mayıs’a kadar 24 gün süreyle oy kullanılabilecek.

Ayrıca 33 gümrük kapısında 7 Haziran’a kadar oy verilebilecek.

Buna göre, Sarp, Kapıkule, Pazarkule, İpsala, Hamzabeyli, Dilucu, Dereköy karayolu gümrük kapılarında, Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay,İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Konya Askeri Havaalanı, Dalaman, Bodrum-Milas, Samsun, Trabzon, Zonguldak havalimanı gümrük kapılarında ve Kuşadası, Ayvalık, Çeşme, Derince, Mersin, Taşucu, Marmaris, Bodrum,Samsun liman gümrük kapılarında oy kullanılacak.

Seçmenlerin, bulundukları ülkede veya gümrük kapısında oy kullanmak için T.C. kimlik numarasını gösteren nüfus cüzdanı veya pasaportunu yanında bulundurması gerekecek. Nüfus cüzdanı veya pasaportunda kimlik numarası bulunmayanlar numaranın yer aldığı ek bir kimlik belgesinin veya temsilciliklerce verilmiş T.C. kimlik numarasını taşıyan nüfus kayıt örneğini gösterecek. Yurtdışındaki vatandaşların, yaşadıkları ülke makamlarınca verilen kimlik belgeleri geçerli olmayacak.

Yurtdışında kurulacak sandıklarda, başkan ve biri kamu görevlisi, üçü siyasi parti temsilcisi üyelerden oluşan sandık kurulu görev yapacak.

Bu kurul her gün oy verme süresi bitiminde sandığı açacak, çıkan oy zarflarını açmadan sayıp, tutanak altına alacak ve temsilciliklerde misyon şefi ile bir kamu görevlisi üye ve üç siyasi partili üyesinden oluşan saklama kuruluna ağzı mühürlü torbalar içinde teslim edecek. Ağzı mühürlü oy torbalar, diplomatik torbalara konulup ağzı tekrar mühürlenerek, diplomatik kuryeyle Ankara‘daki Yurtdışı İlçe Seçim Kuruluna getirilecek. Yurtdışından gelen oy torbaları Türkiye‘de oy verme günü saat 17.00’ye kadar siyasi partilerin denetiminde Yurtdışı İlçe Seçim Kurulunda muhafaza edilecek.

Oy verme süresi bitiminden itibaren, başkan ve bir üyesi kamu görevlisi, diğer üç üyesi de siyasi partili temsilcilerinden oluşan sayım sandık kurulları, oy torbalarını açarak oyları sayacak ve tutanak altına alacak.

Reklamlar