Bir yıl önce Burgas’ta düzenlenen saldırının kurbanları Sarofovo Havaalanı’nda düzenlenen törenle anıldı. 
davut-yildizi-ve-hilalBurgas’ta bir yıl önce bombalı eylemde hayatlarını kaybeden İsrailli beş turist ve bir Bulgaristan vatandaşı için anma töreni düzenlendi. Törene saldırıda ölen İsralli turistlerin akrabaları ve 36 yaşındaki Bulgar vatandaşı Mustafa Kösev’in yakınları katıldı.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Plamen Oreşarski törende yaptığı konuşmada, Burgas’ta yaşanan dehşetin anısının her zamankinden daha canlı olduğunu belirtti. Oreşarski, bir yandan Hizbullah’ın askeri kanadının AB’nin terör örgütleri listesine dahil edilmesi, diğer yandan ise Bulgaristan’ın Lübnan’la olan ilişkilerini koruması konusunda uzlaşı bulunmasını ümit ettiğini kaydetti.

Anma töreninin sonunda ölenlerin hatırasına dikilen anıt heykelin açılışı gerçekleştirildi. İsrailli heykeltraş Ami Atias’in eseri olan anıt, ölen beş israilliyi simgelemek için beş tane Yahudi inancının ayrılmaz sembolü Davut Yıldızı ve saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Kösev’in anısına da Müslümanlığı simgeleyen Hilal şekillerinden oluşuyor.

 

Ajans Bg

Reklamlar