Yeni iş yerleri açılması, bölgedeki turizm sektörünün geliştirilmesi ve elektrik fiyatlarının azalmasına yönelik, Bulgaristan İşverenler ve Sanayiciler Konfederasyonu (KRİB) Kırcaali Şubesi temsilcilerinin ve vali yardımcıları Nazmi Mümün ve Musa Yusuf’un katıldıkları bir toplantıda ele alındı. is-adamlari-turizm-alanindaki-yatirimlar

Kırcaali Valisi Biser Nikolov’un Doğu Makedonya ve Trakya Valiliği Genel Sekreteri Konstantinos Katsimigas’la bir iş toplantısına katılmalarından dolayı, görüşmeler onsuz yapıldı.

KRİB Başkanı Müh. Fahri İdriz, bölgedeki tüm kültürel ve tarihi anıtları sosyalleştirmek için Kırcaali’nin turizm federasyonundan ihtiyacı olduğunu söyledi.

Fahri İdriz, “Eminiz ki, turizm önemli bir sektördür ve bölgemizde ekonominin büyümesi için önemli bir rol almaktadır” dedi. Aynı zamanda bölgedeki otel yataklarının yaklaşık yüzde 26’sı dolu olduğunu belirtti.

İş adamları Valilik binasında 3D sineması açılması gerektiğine hemfikirler. Bununla ilgili kamu – özel otaklığına hazır olduklarını belirttiler. Vali yardımcıları konuyla ilgili her türlü destekte bulunacaklarını söylediler.

En yakın zamanda iş adamları ve Vali Biser Nikolov ile görüşme düzenleyeceği bildirildi.

 

Mehmet ÇAUŞ – Kırcaali Haber

Reklamlar