İnayetleriyle ünlü bir rejimin gözdesi olan İrina Bokova, BM Genel Sekreter olamaz.

gbozduganovGeorgi Bozduganov

Halen ÜNESKO Başkanı olan İrina Bokova’nın  özel ekibinde görev alan kişiler değişen bir düzene göre 7 ile 16 arasında olmak üzere Bulgar istihbaratı “DS” den olup Rus dış istihbaratına bağlı kişilerdir.

Böyle bir açıklamada bulunan Georgi Bolduganov, eski Başbakan Filip Dimitrov’un ulusal güvenlik baş danışmanlığını yaptı ve halen lkede en güçlü STK’lardan biri olan “Ekogastnost” Hareketinin Başkan Yardımcısıdır. O,  üça na neden yüzünden İrina Bokova BM Genel Sekreteri görevine seçilemez” dedi ve şunlara işaret etti:

Önce komünist kökenli soyundan ve kendi etkinliklerinden başlayalım ki, bunları bilmeyen yoktur. Bizde komünist dendiğinde herkes suç işlemiş birini düşünür. Ayan Bokova, partinin sıradan üyelerinden biri omayıp Bulgaristan Komünist Partisinin üst düzeye nomaklatür kadrolarından biridir. Alışma eibinde yer alan 7 le 16 arasında değişen kadrolar,  Rayço Raykov  başta olmak üzere istihbarat örgütü “DS” kadrosudur.

Todor Jivkov’un kendisi, KGB şefi ve daha sonra SSCB idarecisi olan  Juriy Andropov’  güvenlik örgütümüz “DS” KGB tarafından verilen emirleri yerine getiriyor, demişti.

Bokova, Moskova’da Komünist Üniversitesinde diplomasi okumuş. ÜNESKO çalışmalarını inceleyen BM iç raporları, dünya kültür örgütünün daha önce hiçbir dönem bu kadar beceriksiz ve vasıfsız bir müdürü olmadığına işaret ediyor.

Dahası var: Bizdeki komünist rejim milliyetçilikle eş değer görülmüş ve 2 000 senesinde bul edilen bir yasayla cinayet işlemiş bir düzen olarak nitelenmiştir. Üstelik Rus askerler Kırımda yerlilere ateş açarken ve yarımadayı istila ederken Bokova Moskova’da Kremlin kırmızı halısı üzerinde başarılarını kutluyordu.

BM Genel Sekreteri içinyeni oylama 26 Eylül’de yapılacak. Amerika, Rusya ve Çin bu konudaki görüşlerini 3 Eylül’de çıklyacaktır. Bokova’nın adylığı Bulgaristan STÖ tarfından kınandı.

Reklamlar