Bulgaristan Başmüftülüğü, Suriyeli mülteciler için “Elini uzat, Ensar ol” kampanyasını başlattı. 10 Ekim’e kadar devam edecek olan kampanya Suriye’den Bulgaristan’a gelen mültecilere el uzatarak devletin gösterdiği gayretlere destek olma amacı taşıyor. 
bulgaristan-basmuftuluk-binasıGirişim, çocuk ve yetişkinler için elbise ve ayakkabı, ders araçları, bebek arabaları, konserve gibi malzemelerin toplanmasına odaklanıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle bağışlar kurbanlık hayvan olarak da kabul ediliyor.

Bağışlar, Başmüftülük ve bölge müftülüklerinde toplanacak. Dağıtılması ise sorumlu devlet kurumları aracılığı ile gerçekleştirilecek.

Ensar kelimesi Arapça’da ‘yardımcı’ anlamını taşımakla birlikte, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) ve Mekkeli müminler hicret ettikten sonra onlara her bakımdan yardım eden Medinelilerin de unvanı.

GENÇ ÇİFTİN KURDUĞU VAKIF DA YARDIM TOPLUYOR

Bulgaristan’da bir genç çiftin kurduğu Muhammet Vakfı, Suriyeli mülteciler için battaniye ve kavanoz toplama kampanyası başlattı. Safiye ve Zahri Durmuşev’in kendi çocuklarını kaybettikten sonra kurdukları vakıf, şimdilik Rodoplarda düzenlenen kampanya için bağış yapmak isteyenler domates, fasulye, et vs. gibi konserve edilmiş gıdaların toplanmasını rica ediyor.

Madan, Rudozem ve Smolyan şehirlerinde toplanan yardımlara birçok kişi katkı bulundu.

Vakıftan yapılan açıklamada, mültecilerin buzdolabı ve mutfak imkanları olmadığı için konserve edilmiş şekilde kavanoz ihtiyacı doğduğu belirtiliyor. Battaniye konusunda ise ya çok iyi muhafaza edilmiş ikinci el, ya da yeni battaniyeler verilmesi isteniyor.

BULGARİSTAN’DA BİNLERCE SURİYELİ VAR

Her gün Türkiye’den Bulgaristan’a yasadışı yollarla geçmeye çalışan onlarca Suriyeli sığınmacı sınırda yakalanıyor. Bulgaristan İçişleri Bakanı Yordan Yovçev, yıl sonuna kadar ülkedeki mülteci sayısının 610 bine ulaşabileceğini söyledi. Türk ve Yunan mevkidaşlarıyla mülteci probleminin çözümü için görüşeceklerini belirten Yovçev, mülteciler için Avrupa’dan hem teknik hem de maddi destek sözü aldıklarını belirtti.

Bulgaristan’da sığınmacılar için özel olarak hazırlanan evlerin kapasitesinin şimdiden aşıldığı belirtiliyor.

Cihan Haber Ajansı

Reklamlar