Bulgaristan Başbakanı Plamen Oreşarski, “Bulgaristan yıllardır yaşamadığı devasa bir mülteci sorunu ile yüzleşiyor” dedi.palmen-oresarski-ile-montserrat-feixas-vihe

Başbakan Oreşarski, Birleşmiş Milletler’in Orta Avrupa Mülteciler Yüksek Komiserliği Bölge Temsilcisi Montserrat Feixas Vihe ile bir araya geldi. Toplantının ardından basına konuşan Oreşarski, ülkenin mülteci kabul edecek büyük bir kapasiteye sahip olmadığını vurguluyarak, “Şu anda tüm kapasitelerimizi aşmış bulunuyoruz” ifadesini kullandı.
Vihe’ye Bulgaristan’ın çalışmalarını anlatan Oreşarski, Suriye’den kaçıp Bulgaristan’a sığınmaya çalışan mültecilerle ilgili sorunları dile getirdi. Oreşarski,  “Bulgaristan yıllardır yaşamadığı devasa bir mülteci sorunu ile yüzleşiyor” dedi.
Suriye vatandaşlarının Bulgaristan’da olumlu karşılandıklarını, ülkede 15 Eylül’de okulların açılmasıyla birlikte mültecilerin çocuklarına da gerekli eğitim desteğinin verilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Oreşarski, “Herkese normal bir yaşam koşulları yaratmaya çalışıyoruz” dedi.
“Bulgaristan’a gerekli teknik yardımında bulunacağız” diyen Montserrat Vihe de Bulgaristan’ın Suriyeli mültecilerin ağırlanması konusunda gösterdiği çabaları takdir ettiğini söyledi.
Vihe, “Başbakan Oreşarski, Bulgaristan’ın üzerine düşen görevi yerine getireceğini söyledi. Gelen insanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi konusunda elinden geleni yapacağını belirtti” diye konuştu.
BM’nin Bulgaristan’a teknik yardımda bulunacağını kaydeden Vihe, “UmarımAvrupa Komisyonu’da bunalım yaşayan ülkeye (Suriye) bu kadar yakın bulunan bir üye ülkesine gerekli yardımda bulunacaktır” ifadesini kullandı.
Bulgaristan’a yaklaşık 4 bin  Suriyeli mülteci bulunuyor.
AA
Reklamlar