Momçilgrad (Mestanlı) Nikola Yonkov Vaptsarov Lisesi’nin öğretmen kadrosu bu yaz yapılan onarım çalışmalarından sonra okulun bahçe çitini kendileri boyadılar. Tatil günlerinde gerçekleştirilen gönüllü girişime tüm öğretmenler katıldı. Bu çalışmadan sonra yeni eğitim öğretim yılının başlangıcı öncesinde okul yeni bir görünüme sahip oldu. mestanli-lisesi-ogretmenleri-bahce-citini-boyadi

Yazın Momçilgrad Belediyesi’ne bağlı olarak geçici istihdam programları kapsamında görevlendirilen işçiler okulun bahçesiyle binalarını temizlediler. Bu ay başında Belediye Başkanı Akif Akif de yaz tatilinde çocukların güvenliğine yönelik gereken önlemlerin alındığından emin olmak için bizzat kendileri okulun durumunu yokladı.

1952 yılında inşa edilen Nikola Yonkov Vaptsarov Lisesi, Momçilgrad Belediyesi’nde en büyük eğitim kurumlarından biridir.

Yeni 2013/2014 eğitim öğretim yılında okulda 490 öğrenci okuyacak, onlardan 43’ü birinci sınıf öğrencisidir.

Momçilgrad Belediyesi tarafından gerçekleştirilen enerji tasarrufuna yönelik proje kapsamında okul binasında büyük onarım yapıldı. Okulun doğramaları yenilendi, çatısına su ve ısı yalıtımı yapıldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar