Diyanet İşleri ve Parlamento Etik Komisyonu yönetimi Başmüftülüğü ziyaret ederek Başmüftü Dr. Mustafa Hacı ile görüştü. Görüşme sonrası Başmüftü, “Prensip olarak Diyanet İşleri Kanunu’nda değişiklilik yapılmasına dair kanun tekliflerini destekliyoruz ve konuyu bizimle görüşme amacıyla yapılan bu ziyaret için teşekkür ederiz” dedi.
plamen-slavov-mustafa-haci-gorusmesi
Görüşmede Diyanet İşleri ve Parlamento Etik Komisyonu Başkanı Plamen Slavov ve yardımcıları Hüseyin Hafızov ve Vasil Antonov, Başmüftülük tarafından ise Başmüftü’den başka Başmüftü Yardımcısı Murat Pingov, Genel Sekreter Ahmed Ahmedov ve avukat Krasimir Ruev yer aldılar.

Başmüftü’nün ifadesine göre Başmüftülük kurumu Bulgar devletinin gelişimi ve Bulgaristan halkının refahı için Bulgar kurumlarıyla işbirliği yapmaya hazır.

Başmüftü ile görüştükten sonra Diyanet İşleri ve Parlamento Etik Komisyonu Başkanı Plamen Slavov, “Başmüftü’yü Diyanet İşleri ve Parlamento Etik Komisyonu’nun yürüttüğü çalışmalar hakkında haberdar ettik. Ülkemizde var olan Müslüman topluluğuna karşı saygımızı ifade ettik ve devletle dinler arasındaki ilişkilerle ilgili tüm konularda diyalog içerisinde çalışmaya hazır olduğumuzu beyan ettik” dedi.

Komisyon yönetimi Başmüftü’ye 400 yıl önce Osmanlıca yazılmış Hz. Muhammed’in (SAV) hayatını anlatan bir kitap hediye etti. Başmüftü de değerli hediyeye karşılık olarak her bir konuğuna Bulgarcaya çevrili Kuran-ı Kerim kitabını armağan sundu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar