Kırcaali’de amatör sanatçılar için düzenlenen ulusal BUKET 2013 yarışmalarının il aşamasında tiyatro kategorisinde birinci olan Ardino Perde Arkası Grubu, Edirne’de gerçekleştirilen Akademi Rumeli Programı’na katıldılar. Tiyatro Grubu’nda Ozan Mutalibov, Sezer Üseyinov, Krasimir Karaliyçev, Mediha Halil, Nikolay Çoçev, Sevil Köseva, İvo Çauşev ve Anton Çolakov yer alıyorlar. perde-arkasi-tiyatro-grubu-rumeli-tvde

Genç yetenekler dünyaca ünlü sanatçı ve yazarlar arasında geçen bir hafta boyunca unutulmaz anlar yaşayıp tiyatro alanında en iyilerden faydalı tavsiyeler aldıklarını paylaştılar.

Akademi Rumeli programına Bulgaristan, Türkiye, Moldova, Makedonya, Kosova, Yunanistan, Romanya ve Kırım’dan lise ve üniversite öğrencileri katıldılar. Birbirlerini tanımayan bu gençlerin belirli sanat alanda profesyonellerden en çok bilgi almak için birlikte çalışmaları gerekti. Program kapsamında edebiyat, düşünce, güzel sanatlar, tiyatro, fotoğraf sanatı ve sinema-televizyon dallarında atölye çalışmaları yapıldı. Perde Arkası Tiyatro Grubu ise kendi alanında en dikkat çekiciydi. Onlar takdire şayan girişimci ruhu ve katılım arzusuyla, iletişim kurup katılımcı ve yöneticilerle mümkün oldukça yoğun temaslarda bulunma dileğiyle dikkati çektiler. Oyunculuğa meraklı gençlerin idolleriyle görüşüp sahnede davranış, seyirciyle iletişim kurma, diksiyon sanatı, nasıl profesyonel oyuncu olacaklarına dair paha biçilmez tavsiyeler aldılar. Akademi’de gençlerle çalışan mentorlar arasında Bennu Yıldırımlar, Berat Yenilmez, Fülden Akyürek, Sedat Bora Seçkin, Elif Baysal gibi ünlü oyuncular yer aldı.

Ardinolu gençler, “Bu hafta içinde olup biten herşeyi çok özleyeceğiz! Yeni tanıştığımız arkadaşlar ve meslektaşlarımızdan alıştığımız günlük rejime kadar… Hala orada olmayı çok isterdik ama, şimdi ileriye bakıp BUKET yarışmalarının ulusal aşamasına hazırlık yapacağız!” diye paylaştılar.

 

Güner Şükrü – Kırcaali Haber

Reklamlar