Bulgaristan Cumhuriyeti Müslümanlar Diyaneti Başmüftülüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Başmüftü Dr. Mustafa Hacı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf ile bir araya geldi.  

Başmüftülük ziyareti, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı görevine başladığından bu yana ilk kez Bulgaristan ziyareti programı kapsamında gerçekleşti.

Başmüftü, Sayit Yusuf’a yeni görevinde başarılar diledi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ( YTB ) Başkan Yardımcısı olduğu dönemden bu yana Başmüftülük ile kendisi arasında mükemmel bir iş birliğinin bulunduğunu vurgulayan Dr. Hacı, bunun devam edeceğine ve daha da geliştirileceğine olan güvenini dile getirdi.

Görüşmelerde din ve kültür turizminin geliştirilmesi ve Özbekistan, Türkmenistan ve Kazakistan’a ortak ziyaretler düzenlenmesi olasılığı ele alındı.

Görüşmede Başmüftü Yardımcısı Murat Pingov, Başmüftülük Genel Sekreteri Celal Faik, Türkiye Cumhuriyeti’nin Sofya Büyükelçiliği Birinci Sekreteri Ahmet Gazi ve TÜRKSOY çalışanları Mehmet Sancar Mülazimoğlu ve Volkan Yeşilay de hazır bulundular.

Sait Yusuf, Başmüftülüğü ziyaret eden Pazarcık (Tatar Pazarcık) Bölge Müftülüğü bünyesindeki Yaz Kur’an kurslarına katılan çocuklarla tanışma fırsatı buldu.

Kırcaali Haber

Reklamlar