Nurgül Salimova’nın Gurur Veren Performansı: Kadınlar Dünya Satranç Kupası Finallerinde İkincilik!

Bulgaristan Türklerinin gururu Nurgül Salimova, Kadınlar Dünya Satranç Kupası finallerinde ikincilik elde etti. Finalde karşılaştığı Rus rakibi Aleksandra Goryaçkina’ya eşitlik bozma maçının ilk aşamasında berabere kaldıktan sonra, ikinci maçta mağlup oldu. Dünya sıralamasında 3. sırada yer alan Goryaçkina’ya kaybeden Salimova, hafta sonu gerçekleşen klasik oyunlarda iki beraberlik sonrasında toplamda 1.5-2.5’lik skorla turnuvayı tamamladı.

Turnuvanın ilk maçında 20 yaşındaki Salimova, beyaz taşlarla büyük bir avantaj yakaladı. Ancak, pazar günkü oyunda olduğu gibi zaman sıkıntısı yaşayarak Goryaçkina ile 42. hamlede berabere kaldı. İkinci maçta ise Rus oyuncu beyaz taşlarla üstün bir konumdaydı. Salimova, mücadele ederek beraberliği hedefledi; ancak uzun bir oyundan sonra 105. hamlede mağlup oldu.

Nurgül Salimova’nın Kadınlar Dünya Kupası finallerine ulaşması, Bulgaristan satrancının son yıllardaki en büyük başarısı olarak kayda geçti. Salimova’nın finale yükselmesi, ona 2024 FİDE Adaylar Turnuvası’na katılma hakkı kazandırdı. Bu başarı, genç yetenek Salimova’nın uluslararası arenada sağlam adımlarla ilerlediğini gösteriyor.

BG Haber

Reklamlar