Balkan Göçmenleri Derneği Bandırma Şube Başkanı Aygün: “Bulgaristan’dan Bandırma ile kardeş olunması düşünülen şehirler, Şumlu ve Tırgovişte (Eski Cuma) şehirleridir” “Ayrıca Yunanistan’ın Kavala kentiyle de kardeş şehir olunması konusunda çalışma başlattık”

Balkan Göçmenleri Derneği Bandırma Şube Başkanı Bülent Aygün, ilçeye Bulgaristan ile Yunanistan’dan birer “kardeş şehir” bulunması için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Aygün, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel yönetimden gelen talepler doğrultusunda Bandırma’ya Bulgaristan ve Yunanistan’dan birer kardeş şehir bulunması konusunda çalışma başlattıklarını söyledi.

Bu kapsamda geçen hafta Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da Türk asıllı milletvekilleriyle görüştüğünü belirten Aygün, şöyle konuştu:

“Bulgaristan’dan Bandırma ile kardeş olunması düşünülen şehirler, Şumlu ve Tırgovişte (Eski Cuma) şehirleridir. Bu şehirler, Türk ve Müslüman nüfusun yoğunluklu olarak yaşadığı, sosyoekonomik bakımdan Bandırma’ya eş değer yerleşim yerleridir. Ayrıca Yunanistan’ın Kavala kentiyle de kardeş şehir olunması konusunda çalışma başlattık. Çalışmalarımızı bu yıl sonuçlandırmayı planlıyoruz. Bandırma, Almanya’nın Kamen şehriyle kardeştir. Kamen şehriyle ilişkiler, ziyaretlerin ötesine geçmemektedir. Dernek olarak kardeş şehir olgusunun, şehirlerin karşılıklı olarak sosyoekonomik ilişkilerin gelişmesine yönelik olduğuna inanıyoruz.” – Balıkesir

Reklamlar