Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bilgisayar sistemlerinde yenileme çalışma yapmak için dün saat 21.00 sıralarında tüm yolcu ve araç giriş- çıkışlarına kapattığı Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı, 12 saat sonra sistemin normale dönmesinin ardından açıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bilgisayar sistemlerinde yenileme çalışma yapmak için dün saat 21.00 sıralarında tüm yolcu ve araç giriş- çıkışlarına kapattığı Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı, 12 saat sonra sistemin normale dönmesinin ardından açıldı.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’nda kullanılan bilgisayar sistemlerindeki yenileme çalışması nedeniyle dün gece saat 21.00 sıralarında tüm işlemler durdurulmuştu. Sabah 09.30’a kadar süren çalışmaların ardından sistem normale dönerek alımlar başladı. Uygulamadan habersiz olarak Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR sürücüleri 50 kilometre uzaklıktaki Hamzabeyli Sınır Kapısı’na yönlendirilirken, gitmek istemeyen sürücüler ise yaklaşık 3 kilometre kuyruk oluşturdu.

Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki yolcu ve araç giriş-çıkışları normal olarak sağlanıyor. – Edirne

Reklamlar