Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında ‘Balkan Haftası Kültür ve Sanat Şöleni’, Resim ve Balkan Kıyafetleri Sergisi açılışı ile başladı.eskisehir-balkan-haftasi-kultur-ve-sanat-soleniETİ Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen serginin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, duyduğu heyecanı dile getirdi. Vali Tuna, ‘‘Bugün ‘Balkan Günleri’ etkinlikleri kapsamında hem resim sergimiz var hem de geleneksel Balkan kıyafetleri, Osmanlı kıyafetleri sergisini hep birlikte dışarıdan gelen konuklarımızla açmanın gururunu, heyecanını yaşıyoruz. 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir’de, yine güzel bir günde güzel bir etkinliğe, birlik beraberlik içerisinde, ortak duygulara birlikte imza atmanın heyecanını yaşıyoruz. Eskişehirlilerimize de önümüzdeki günlerde gezecekleri, ziyaret edecekleri güzel bir mekanımız ve etkinliğimiz olacak. Misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Açılış konuşması ve kurdelenin kesilmesinin ardından Vali Tuna ile birlikte Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Kosova Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen çok sayıda milletvekili, parti yetkilileri, çeşitli kamu kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri sergiyi ve müzeyi gezdiler.

Sergide, Bulgaristanlı ressam Kamber Kamber ve Akın Murat’ın resimleri ile Bulgaristan, Karadağ ve Makedonya bölgelerine ait yaklaşık 100 adet geleneksel Türk kıyafetleri yer alırken, serginin 1 Ekim tarihine kadar ziyarete açık olduğu bildirildi.

İHA

 

Reklamlar