İçişleri Bakanı (MVR) Mladen Marinov, bilimsel unvanlar, resmi tatillerde çalışma, saat 22.00-6.00 arası çalışma ve İçişleri Bakanlığı çalışanlarının çalışmak için müsait oldukları süre için ek ücret belirleyen bir kararname taslağında polislere gece çalışması için saat başına 1 leva ödenmesini öneriyor.
Belge, Halka Danışma Portalı’nda gerekçeleri ile birlikte yayınlanmış durumda ve gece çalışması için ödenen tutarda bir değişiklik yapılmasını öngörmektedir. Şu anda polis memurları gece çalışmak için saat başına 25 stotinka ek ücret almaktadırlar. Değişiklik yapılması uzun süredir konuşuluyor, ancak bakanlık yeterli bütçeye sahip olmadığı gerekçesiyle miktarı yıllarca arttırmayı reddetti.

MVR çalışanları, gece çalışması için ek ücretin artırılması ve fazla mesai için fazladan ödeme yapılması istemiyle bir dizi protesto gösterilerinde bulunmuşlardı. Geçen yaz yapılan son gösterilerde polisler bakanları birlikte gece nöbet tutmaya davet etmişlerdi.

Polislerin daha iyi ücret talebi, cezaevlerinde gardiyanlar ve cezaevi çalışanları tarafından da desteklenmişti.

O zaman Bakan Mladenov, fazla mesai saatlerinin en aza düşürülmesi gerektiğini, gece çalışması için ödenen ücretlerde artışın ise gelecek MVR bütçesi tartışmaları sırasında yapılabileceğini söylemişti.

Kamuoyunda tartışılması üzere yayınlanan taslak kararnameye göre, MVR çalışanlarının çalışmak için müsait oldukları süre için ek ücrette değişiklik yapılması öngörülmüyor ve şimdi olduğu gibi 10 stotinka seviyesinde kalacak. Bilimsel unvanlar için ödenen ek ücretlerde de değişiklik yapılmayacak. Doktor unvanına sahip olanlar 60 leva, bilimler üzerine doktor unvanına sahip olanlar ise 90 leva ek ücret alacaklar.

Taslak kararname 3 Şubat 2020 tarihine kadar kamuoyunda tartışmaya açık olacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar