Başbakan Boyko Borisov, Hemus otoyolunun Tırgovişte (Eski Cuma)-Şumnu kesiminde süren inşaat çalışmalarını inceledi.

Borisov, inceleme sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Hemus Otoyolu’nun inşaatı için gereken her şeyi sağladık, böylece bu otoyolun inşaatı geri dönüşü olmayan bir süreçtir” diye kaydetti.

Borisov,”Otoyol hazır olduğunda göreceksiniz Kuzey Bulgaristan’da nasıl bir fark ve gelişme olacak” diye ekledi.
Onun ifadesine göre, Bulgaristan çok güzel, ama yolların inşa edilmesi çok zor. Başbakan, halihazırda inşaat çalışması yapılmayan otoyol kesimi bulunmadığını belirtti.

Borisov, Hemus otoyolunun inşaatı tamamlandığında Trakya otoyolunda trafik yükünün hafifleyeceğini ve bunun turizmin gelişimini olumlu yönde etkileceğini belirtti.

Başbakan, güzergah boyunca köprü yapımlarında kaydedilen ilerlemeye dikkat çekti.Borisov,” Buraya iki ay sonra geldiğimizde çakıl taşı döşendiğini göreceğiz” dedi.

Başbakan, ayrıca otoyolun inşası sırasında arkeologların şimdi müzelerde bulunan eşsiz buluntulara rastladıklarını vurguladı.

Belokopitovo Kavşağı-Buhovtsi Kavşağı arasındaki kesimin inşaat çalışmalarına 2018’de başlandı. Ancak kamulaştırma prosedürlerine itiraz edilmesi nedeniyle inşaat gecikti. Yaklaşık 1,5 km uzunluğundaki bir kesimde çalışıldı. Bu kesimde yapılan inşaat ve montaj işleri % 95 oranında tamamlandı.

2019 sonunda otoyol güzergahının geri kalan 15 km’si için inşaat izni alındı ve şu anda yol yapım çalışması yapılıyor. Ayrıca otoyol güzergahından geçen su boru hattını yeniden yapılandırma çalışmaları yapılıyor.

Devlete ait Otoyollar Şirketi, 2019’da otoyolun Boğaz Kavşağı’ndan birinci sınıf Rusçuk-Veliko Tırnovo yoluna bağlanan noktasına kadar uzanan kesimde inşaat çalışmalarına başladı. Hemus Otoyolu inşaatının, 2023 yılında tamamlanması bekleniyor.

Başbakan Borisov, ekim ayında Hemus otoyolunun inşaatı bittiğinde siyaseti bırakacağını söylemişti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar