Würt Elektronik IBE BG Şirketi, Filibe ili Rakvski ilçesi Belozem köyü sınırları içerisinde bulunan bir mevkide yeni bir elektrik bileşenleri fabrikası kuracak. Bu şirket, 15 yıldır Bulgaristan pazarında faaliyet gösteren Alman şirketi Würt Elektronik IBE GmbH’in bir yan kuruluşudur. Müşterileri, Avrupa’nın ve dünyanın saygın otomobil üreticileridir. Yatırım teklifinde yeni tesisin 20 065 metrekarelik bir alana kurulacağı belirtildi.

Şirketin faaliyeti yarı otomatik olup otomotiv endüstrisi için jikle üretiminden oluşur – bakır bobinlerin sarılması ve ferrit çekirdeklerin yapıştırılması. Mevcut üretim tesisi yanında bulunacak yeni tesiste hammadde taşıma, yapıştırma, temperleme, kaynaştırma, kalıplama, son kontrol ve sarma işlemi yapılacak. Şirketten yapılan açıklamada şirketin, tesisin işletimi sırasında ortaya çıkacak endüstriyel atıkların sahada uygun kaplarda depolanmasını ve ardından lisanslı geri dönüşüm tesislerine teslim edilmesini sağlayacağına kanaat getirildi.

Ulusal Sigorta Enstitüsü’nün son verilerine göre, Würt Elektronik IBE BG’de şu anda 500’den fazla kişi çalışıyor. Yeni üretim tesisinin açılması ile şirket, üretim kapasitesini yaklaşık % 20 artırmayı ve çalışan sayısını artırmayı planlıyor.

Würt Elektronik IBE GmbH, hızlı büyüyen bir şirkettir. 1982 yılında Almanya’da küçük bir garajda kuruldu. Şirket sahipleri, otomobil üreticileri için elektronik bileşenlerinin hızlı bir şekilde pazara girmesinden yararlandılar. Şirketin Meksika, Almanya ve Çin’de ve en büyüğü Bulgaristan’da olan fabrikaları var.

2017 mali raporunda Würt Elektronik IBE BG Şirketi’nin net satış gelirinde % 28,38’lik artış kaydettiği görülüyor.

Aynı yıl Bavyera Eyaleti’nin Bulgaristan temsilciliği, Bulgaristan ve Bavyera arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde aktif olarak yer alan şirketleri Bavyera Porselen Aslanı Onur Ödülü ile onurlandırdı. Bulgaristan’da faaliyet gösteren Bavyera merkezli şirketler kategorisinde ödülü kazanan Würt Elektronik IBE BG oldu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar