Bulgaristan dışında elektronik mesaj sağlayıcıları kullanılarak, ülkede dört havalimanı ve birkaç basın kuruluşuna yönelik bombalı saldırı tehdidinde bulunuldu. Organize Suçlarla Mücadele Genel Müdürlüğü’nden (GDBOP) yapılan açıklamada bu tür bomba tehdidi içeren mesajların bir gün önce farklı Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde de alındığı belirtildi. GDBOP, gönderilen mesajların tam olarak kaynağını bulma yönünde çalışıyor.

Organize Suçlarla Mücadele Genel Müdürlüğü Siber Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde eski görevli Lyubomir Tulev, Bulgaristan Ulusal Radyosu’na (BNR) verdiği demeçte, bu tehditlerin terör tehditleri olarak nitelendirmediğini kaydetti.

Tulev, “Ceza Kanunu’nda belirtilen terör tehdidinin tüm unsurları yerine getirilmemiş, fakat havalimanların ve basın kuruluşlarının zor durumda bırakılması amaçlandığı şüphesiz. Asıl amacın ne olduğunu öngörmek zor, üstelik daha birkaç AB ülkesinde bomba tehdidinde bulunulmuştur. Bununla çok yüksek düzeyde zarar verilmesi veya herhangi birşey hedeflenip hedeflenmediğine dair bir bilgi yok. Ve bir hedef söz konusuysa, tam olarak nedir? Bu da bilinmiyor” diye kaydetti.

Tulev’in ifadesine göre, bilgisayar teknolojilerinin birçok geleneksel suç eyleminde kullanma eğilimi mevcut.

Tulev, Bulgaristan Ulusal Televizyonu’na (BNT) gönderilen bomba tehdidi içeren mailin, İsviçre merkezli bir sağlayıcı aracılığıyla gönderildiğini belirtti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar