Ekonomi Bakan Yardımcısı Lıçezar Borisov, dün düzenlenen törenle Yatırımları Teşvik Kanunu çerçevesinde dört firmaya A Sınıf Yatırım Sertifikası verdi. Sertifikalar, Teklas Bulgaristan Şirketi, EcoCom Group Şirketi, Heynep Logistics Şirketi ve Isobar Commerce Şirketi’nin projeleri için verildi. Toplam tutarı yaklaşık 30 milyon leva olan yatırım projeleriyle yaklaşık 600 kişilik istihdam yaratılması öngörülüyor. Törende, Bulgaristan Yatırımlar Ajansı İcra Müdürü Stamen Yanev de hazır bulundu.

Dün verilen sertifikalarla yılın başından beri Yatırımları Teşvik Kanunu çerçevesinde A Sınıf Yatırım Sertifikası verilen projelerin sayısının 9’a çıktığını kaydeden Bakan Yardımcısı, toplam tutarı 181 milyon leva olan yatırım projeleriyle 1254 kişilik istihdam yaratılması öngörüldüğünü belirtti.

Teklas Bulgaristan Şirketi’nin yatırım projesi, üretimin genişletilmesi için Vratsa şehrinde otomobil endüstrisi için kauçuk bileşikleri ve plastik parçalar üretecek bir fabrika kurulmasını öngörüyor. Maddi ve maddi olmayan duran varlıkların toplam değeri olarak yatırımın maliyeti 22 milyon levaya ulaşacak. Şirket, yatırımı kendi fonlarıyla finanse edecek. Projeyle 500 kişilik istihdam yaratılması öngörülüyor.

Kaliteli gıda ürünü üreten EcoCom Group Şirketi’nin yatırım projesi, Bojurişte Organize Sanayi Bölgesi’nde mikroorganizma kültürlerine dayalı bakteri ürünlerinin üretiminde uzmanlaşacak bir işletme kurulmasını öngörüyor. Maliyeti 4,5 milyon leva olan projeyle 28 kişilik istihdam yaratılması öngörülüyor.

A Sınıf Yatırım Sertifikası verilen üçüncü proje, sürdürülebilirlik ve işlevsellik ile karakterize edilen lojistik üssü kurulmasını öngörüyor. Heynep Logistics Şirketi, bir teknoloji projesi kapsamında Bojurişte ilçesinin Gurmazovo köyünde bir lojistik merkezi kurmayı planlıyor. 4 000 palet için öngörülen depolama odaları toplam 3000 m2’lik alana sahip olacak. Tesis, yılda maksimum 48 000 paletlik depolama kapasitesine sahip olacak. Toplam maliyeti 4,5 milyon leva olan projeyle 10 kişilik istihdam yaratılması öngörülüyor.

A Sınıf Yatırım Sertifikası verilen dördüncü proje Bulgar şirketi Isobar Commerce aittir. Şirket, Haziran 2015’te Global Pazarlama Ajansı Isobar’ın bir parçası olduktan sonra Japonya merkezli Dentsu Plc. Şirketler Grubuna dahil oldu. Şirketin ana faaliyet konusu, hizmet sektöründe yüksek teknoloji faaliyetleri alanındadır, yani çok kanallı distribütörler tarafından yapılan siparişlerin yönetimini kolaylaştıran e-ticaret yazılımlarını geliştirme ve bakım hizmeti sunmaktır. Yatırımın amacı, bulut tabanlı bir e-ticaret çözümü olan Salesforce Commerce Cloud için Küresel Yetkinlik Merkezi kurulmasıyla Isobar Commerce’in pazar payını arttırmak ve segmentteki liderliğini güçlendirmektir. Sofya kentine yapılacak yatırımın maliyeti 381 000 levaya ulaşacak. Proje kapsamında toplam 50 kişilik istihdam yaratılması öngörülüyor.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar