Farklı Değiliz projesi kapsamında düzenlenen sergide Momçilgrad Belediyesi’nden 150 çocuk kendi eserlerini tanıttı. Onlar, yaştaşları olan özel gereksinimli öğrencilerle ortak yarattıkları eserlerini sergilediler.

150-ogrenci-eserleriMomçilgrad Dr. Petır Beron İlköğretim Okulu, Nikola Yonkov Vaptsarov Lisesi, Raven Vasil Levski İlköğretim Okulu, Nanovitsa Sveti Sveti Kiril ve Metodiy İlköğretim Okulu, Zvezdel “Nikola Yonkov Vaptsarov İlköğretim Okulu, Momçilgrad Ştastlivo Detstvo ve Zornitsa anaokullarından çocuk ve öğrenciler, doğal malzeme, oyun hamuru, kil, suluboya ve çiçeklerle yapılan eserleri gösterdiler.

Veli ve öğretmenler, hep birlikte çocukların eserleriyle tanıştılar. Sergi adeta gerçek bir bayrama dönüştü. Her bir okul öğrencilerin yeteneklerini tanıttı, çocuklar dans edip, şarkı söylediler, oyun gösterisi sundular.

Sergide yer alan eserler özel gereksinimli öğrencileri eğitme merkezlerinde kurulan kulüplerde hazırlandılar.
Farklı Değiliz projesi 6 Nisan 2013 tarihinde sona eriyor.

Eğitim, Gençlik ve Bilim Bakanlığı’nın aracılığıyla gerçekleştirilen proje, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı’nın “Özel Gereksinimli Çocuk ve Öğrencilerin Eğitimini Destekleme” hibe şeması üzere finanse edildi.

Reklamlar