Президентът Росен Плевнелиев се срещна с изселници в Истанбул. Лидерът на организацията „Бултюрк” Рафет Улутюрк, който е от Кърджалийско, връчи плакет на българския държавен глава.

 

Представяме ви обръщението на г-н Улутюрк:

Уважаеми Господин Президент,

От името на членовете на изселническата организация “БУЛТЮРК” и от свое име като председател на организацията, искам още веднъж да ви кажа добре дошли в Република Турция, добре дошли в Истанбул.

На нас, като цивилна организация, ни е приятно в такава сърдечна атмосфера да споделим с Вас радостите и болките си.

Мисля, че Вие сте първият Президент, който като държавен глава провежда срещи с цивилни организации, живеещи извън границите на Република България, за което Ви благодарим.

Разбира се, благодарим и на всички онези, които имат принос за организирането на тази среща тук.

Смятам, че това е един много добър знак и стремеж за показ, че сте на еднаква дистанция от всички граждани на Република България без оглед на вяра, език, убеждения и т.н.

Като организация на изселниците от България, което е видно от самото име “БУЛТЮРК”, сме си поставили за цел да обединим всички изселили се от България граждани под един покрив.

Смятам, че от една централа по-лесно ще се разрешават проблемите на хората от политически, социален, културен и т.н. характер.

В този смисъл в най-скоро време се надяваме да обединим всички дружества на изселниците от България и да учредим Федерация на изселниците от България.

И накрая, господин ПЛЕВНЕЛИЕВ, ако ми позволите, искам да Ви предам копие от докладната, която връчихме и на господин Цветан Цветанов при нашата визита в Българския парламент.

Сега, като наш гост, не искаме да отнемаме повече от ценното Ви време с нашите проблеми.

Но на драго сърце бихме приели покана за среща в София в удобно за Вашата програма време.

И най-накрая, за да увековечим тази дата, искаме да Ви поднесем един скромен спомен.

Рафет УЛУТЮРК

Председател на БУЛТЮРК

https://rodopi24.blogspot.com/2012/11/blog-post_6237.html

 

Reklamlar