80% от изселниците в Турция искат отстраняване на агентите на ДС от ръководни длъжности в ДПС и промени в партията/

40 хиляди български граждани, живеещи в Турция, са се включили в електронното допитване, което проведе на сайта си изселническата организация “Бултюрк” в Истанбул и което е имало за цел да провери нагласите на хората по отношение на процесите, случващи се в ДПС след изключването на бившия зам.-председател на партията Касим Дал и бившия младежки лидер Корман Исмаилов.

Пред сайта Кафене.нет зам.-шефът на изселническата организация Рафет Мурат е съобщил, че за времето от 27 февруари до 7 април 39 893 души са участвали в проучването, като 47% от тях са се обявили за нови лица в организацията, които са останали верни на каузата на движението, но са били елиминирани от сегашното ръководство. Други 38% настояват за незабавни оставки на свързаните с ДС и с корупционни схеми, а едва 12% искат ДПС да продължи със старите и опитни кадри.

Мурат е коментирал, че резултатите показват, че 85% от тези 40 хиляди искат промени, не са съгласни със сегашното ръководство на ДПС и искат нови лица в него.

Зам.-председателят на “Бултюрк” заявява, че който иска, може да вземе на сериозно този вот, а който не, може да си зарови главата надълбоко в пясъка, и предупреждава, че в България наближават избори, тогава ще се видят истинските резултати.

От “Бултюрк” разказаха, че преди Великден техни активисти са почистили българското гробище в истанбулския кв. Шишли.

 

http://glasove.com/categories/novini/news/80-ot-izselnitsite-v-turtsiya-iskat-otstranyavane-na-agentite-na-ds-ot-rukovodni-dluzhnosti-v-dps-i-promeni-v-partiyata
Reklamlar