Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in güvenlik nedeniyle hakkında yakın zamana kadar resmi bir bilgi bulunmayan Bulgaristan ziyareti ülkede çok sayıda yoruma neden oldu.

PP eşbaşkanı Kiril Petkov,“Devlet Başkanı Zelenskiy bir dünya lideri ve bugün Sofya’da olmayı seçmiş olması, Bulgaristan’ın yeni hükümetle ve bizim hükümetimiz döneminde de güvenilir bir ortak olabileceğini gösteriyor” yorumunda bulundu.

Hak ve Özgürlükler Hareketi DPS Meclis Grubu Başkanı Mustafa Karadayı, “Zelenskiy’in ziyareti, Bulgaristan’ın doğru davranışının değerlendirmesidir” ifadelerini kullandı

BGNES’in aktardığına göre GERB milletvekili ve eski Dışişleri Bakanı Daniel Mitov, Zelenskiy’in ziyaretinin geçici hükümetlerin ve Cumhurbaşkanının belirsiz duruşu nedeniyle gecikmiş olduğunu söyledi. Mitov, Zelenkiy’in neredeyse tüm AB ve NATO üye ülkelerine bu tür ziyaretleri artık gerçekleştirmiş olduğunu belirtti.

Bulgaristan Ulusal Televizyonu BNT’ye konuşan BSP’den Borislav Gutsanov, “Zelenskiy’in ziyareti toplumu bölüyor, üçte ikisi bunu normal olarak kabul etmiyor” dedi. Gutsanov’a göre en büyük tehlike, Bulgaristan’ın askeri çatışmaya dahil olması.

BNR

Reklamlar