157 “lehte” ve “57” “aleyhte” oyla Parlamento, topraklarında barış yeniden sağlandıktan sonra Ukrayna’nın NATO üyeliğini destekleyen bildirgeyi kabul etti. GERB-SDS, PP-DB, DPS ve İTN tarafından desteklenen bildirgeye, “Vızrajdane” ve “Bulgaristan için BSP” karşı çıktı.

Bildirgede, “Ukrayna, Karadeniz bölgesi ve Avrupa’da barışın yeniden tesis edilmesinin en kısa ve arzu edilen yolu, Rusya Federasyonu’nun, etkilenen tüm egemen devletlerin uluslararası kabul görmüş sınırlarından tamamen ve derhal gönüllü olarak çekilmesidir” ifadelerine yer verildi. Bildirge ayrıca Müttefikleri, 11-12 Temmuz tarihlerinde Vilnius’ta yapılacak Zirvede Ukrayna’nın NATO üyeliğine giden yolda net parametreler belirlemeye çağırıyor.

Bulgaristan Ulusal Televizyonu BNT’nin haberine göre BSP lideri Korneliya Ninova, “Büyük NATO üyesi devletler, Ukrayna’yı NATO’ya kabul etme konusunda çekincelerini dile getiriyorlar, çünkü bu, tüm İttifakı Rusya ile savaşa sokmak ve bu da küresel bir savaş anlamına geliyor. Bizimkiler acele ediyor, oysa biz sadece birkaç yüz kilometre uzaktayız ve cephe ülkesi olabiliriz” sözlerini kullandı.

BNR

Reklamlar