Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları 7 Haziran genel seçimleri için sandık başında. Kayıtlı seçmenler 25. dönem milletvekili genel seçimleri için 31 Mayıs’a kadar oy verebilecek.

Vatandaşlar ilk kez Türkiye’de yapılacak bir genel seçim için oy kullanmanın heyecanını yaşıyor. Yurt dışındaki Türk vatandaşları geçen sene de cumhurbaşkanlığı seçimleri için ilk defa sandık başına gitmişti.

Almanya

Yaklaşık 1 milyon 400 bin Türk seçmenin bulunduğu Almanya’da kullanılan oyların seçim sonuçlarını büyük ölçüde etkilemesi bekleniyor.

Bu ülkedeki Türk vatandaşları Berlin, Stuttgart, Karlsruhe, Münih, Nürnberg, Mainz, Frankfurt, Köln, Essen, Düsseldorf, Münster, Hannover ve Hamburg’da kurulan sandıklarda oy verebiliyor.

Fransa

Yaklaşık 312 bin kişiyle Fransa, Almanya’dan sonra en çok Türk seçmenin bulunduğu ülke konumunda.

Fransa’da yaşayan Türk vatandaşları Paris, Lyon, Strasbourg, Marsilya, Bordeaux, Nantes başkonsolosluklarına bağlı bölgelerde oy kullanıyor.

İlk oy Avustralya’da kullanıldı

Genel seçimler için ileri saat uygulamasından ötürü ilk oy Avustralya’da kullanıldı.

Oy kullanmak için gerekenler

Yurt dışında kayıtlı seçmenler oy kullanma merkezlerine yanlarında TC kimlik numaralarını gösteren pasaport veya fotoğraflı nüfus cüzdanı ile gitmek zorunda.

Seçmenlerin oy vermeye gitmeden önce Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) internet sitesinden (www.ysk.gov.tr) hangi başkonsoloslukta oy kullanacağını kontrol etmesi gerekiyor.

Reklamlar