Doğu Rodopları’nda yerli hayvan ırklarına sahip olan yetiştiriciler, Bulgaristan Tarım ve Gıda Bakanlığı’ndan destek talep ediyor. Bu konuda tarım yetkilileriyle yazışmalar yapıldığı belirtildi. Altıncı nesil bir koyuncu olan Valeri Kalekano, geçtiğimiz hafta sonu Mestanlı(Momçilgrad)’da düzenlenen 2023 Çiftlik Festivali’nde hayvanlarını sergiledi.

Yerli hayvan ırklarına yönelik stratejik plan değişiklikleriyle birlikte sağlanan destek miktarının önceki döneme göre azaltıldığı ve hayvan sayısının 11.000’i aşması durumunda desteklerin tamamen kaldırılabileceği ifade edildi.

Valeri Kalekano, “Devletin bizi bir şekilde görmezden gelmesi beni üzüyor, çünkü ne yaparsa yapsın bize destek vermeye devam etmelidir. Festivaldeki amacımız hala var olduğumuzu ve varlığımızı göstermek, daha fazla dikkat çekmekti. Hayvanlarımız Balkan kökenli ve verimlilikleri çok yüksek olmasa da, yerli hayvan ırklarına yönelik yeni destek miktarları çok üzücü. Amacımız bu miktarların Avrupa destekleriyle değiştirilmesidir” şeklinde konuştu.

BG Haber

Reklamlar