GERB lideri Boyko Borisov, Parlamento’da yaptığı bir açıklamada, “Prodaljavame Promyanata – Demokratik Bulgaristan” (PP-DB) partisiyle dönüşümlü bir hükümet kurması için kayıtların kamuoyunda açıklanmasının kendisini etkilemeyeceğini belirtti.

Borisov, “Prodaljavame Promyanata” partisinin eş başkanı Kiril Petkov’un yasa dışı kayıtlar hakkında yorum yapmaması gerektiğini ve bu skandalın hükümet kurulumunu engelleme amacı taşıdığını iddia etti.

“Vızrajdane” Partisi lideri Kostadin Kostadinov, Halk Meclisi’nde yaptığı bir bildiriyle PP-DB yönetimini vatana ihanetle suçladı ve yeni seçimlerin talep edilmesini istedi. Kostadinov, Radostin Vasilev’in Kiril Petkov’a atfedilen bir ifadeyi hatırlatarak, “Gizli servislerin olası başkanları, büyükelçilerle çoktan kararlaştırıldı. Bu ifadenin kayıtlarda yer almasının, Ceza Kanunu’nun 1. maddesine göre bir suç olduğunu” belirtti.

Bu haber, GERB lideri Boyko Borisov’un Parlamento’da yaptığı açıklamaya dayanarak, PP-DB partisiyle ilgili skandalla ilgili gelişmeleri ve “Vızrajdane” Partisi lideri Kostadin Kostadinov’un tepkisini özetlemektedir.

BG Haber

Reklamlar