korman-ismailov-hshpBulgaristan’da Pazar günü yapılacak erken parlamento seçiminde Müslüman ve Türklerin oylarına talip olan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (NDSP) Lideri Korman İsmailov, “Yeni parlamentoda en az 10 milletvekilimiz olacak” dedi. Partisinin Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali’deki seçim kampanyasının kapanış mitingine katılan İsmailov, Bulgaristan’da gençlerin yoksulluk içinde yaşadıklarına, geçim sıkıntılarını aşmak üzere yurt dışına çıktıklarına işaret ederek “Ülkemizde kültür, kurumların düzeni çökerken normal, sıradan insanlar haraç vermek ve eziyet çekmek zorundalar. Biz, tüm bunlara son vermek üzere geliyoruz” diye konuştu.

Seçim yasasına göre resmi etkinliklerde Bulgarca konuşma mecburiyetine rağmen konuşmasının bir bölümünü Türkçe yapan NDSP’nin Başkan Yardımcısı Kasim Dal da “Ceza yiyebiliriz ancak Türkçe olarak sizlere şunları söylemek isterim. Seçimde ya eski ajanları, ekonomiyi hortumlayanları, işe gitmeyenleri, ya da dürüst olan gençlerimizi desteklemek zorundayız. Seçimde herkes aklı ve kalbi ile oy kullanmak zorunda” açıklamasında bulundu.

Mitingin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan NDSP Lideri İsmailov, seçime büyük umutlarla girdiklerini belirterek, “Yeni parlamentoda en az 10 milletvekilimiz olacak” dedi.

“Avrupa’da yaşayan Bulgaristan vatandaşlarından ve Türkiye’mizden destek bekliyoruz” diyen İsmailov, seçim sonrası değerleri ve hedefleriyle örtüşen partilerle koalisyon kurmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Mitingin ardından yerli ve yabancı sanatçılar konser verdi.

Reklamlar