Yeni eski cumhurbaşkanı – Rumen Radev

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu kazanan Rumen Radev, önümüzdeki 5 yılda cumhurbaşkanı görevinde kalacak. Radev, Georgi Pırvanov’tan sonra (2002-2012) Bulgaristan vatandaşlarının güvenini ard arda ikinci dönem kazanan ikinci devlet başkanıdır.

Cumhurbaşkanlığına tekrar seçilen Rumen Radev, Bulgaristan halkına seslenirken şöyle konuştu:

Akıl ve vatanseverlik, apati ve yalandan üstün geldiBundan önce hiç olmadığı şekilde bir ay içinde yapılan iki tür siyasi seçimler, halkımızın değişim isteğini, yolsuzluğa, soygunculuk ve kanunsuzluğa son verilmesi ve mafyanın iktidardan uzaklaştırılması isteğini açıkça ortaya koydu

Radev’in sözlerine göre Bulgaristan bir demokrasi sınavı verdi ve “etnik bölünmenin ekilmesi girişimlerine meydan bırakmadı“.

Yeni seçilen devlet başkanı, 47. Halk Meclisi’nin hata yapma ve oyalanma hakkının olmadığını öne sürerken “İnsanlar, partilerin halkın iradesine karşı çıkmasını affetmeyecek” dedi.

Sözlerine göre toplumumuz, yargı sisteminde bir an önce reformlar başlatacak, kış aylarında sosyal ve ekonomik krize izin vermeyecek ve yıllardır ertelenen kararları alacak belirgin siyasi çoğunluk görmek istiyor.

Pandemi ile mücadele öncelikli görevimiz olmaya devam ediyor” diyen cumhurbaşkanı, konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Bundan sonra sarfetmemiz gereken çok ve ciddi çabalar var, fakat Bulgaristan durgunluk ve otokrasiden çıkarak kalkınma, özgürlük ve moderizasyon yoluna giriyor. Ben iyimserin”.

 

Reklamlar