Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Ajansı resmi web sitesinin bir parçası olarak bir bilgi dizisi oluşturdu.

SAP Bulgaria ile ortaklaşa çalışan Bulgaristan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri (KOBİ) Tanıtma Ajansı web sitesinde yeni bir bilgi portalı oluşturdu. Bu sayede Bulgar iş dünyasının temsilcileri, bir dizi kamu mali destek aracı, personelin korunması ve çalışanların tazminatı için alınan önlemler ve ülkedeki olağanüstü hal ile ilgili önemli normatif belgeler hakkında bilgilendirilebilir.

Yeni alt sayfada ayrıca COVID-19’un yayılmasına karşı önleyici tedbirlerin getirdiği ekonomik zorluklarla karşılaşan işletmeler için bir takım analizler ve öneriler ile kişisel koruyucu ekipman ve dezenfektan üreten ülkeler hakkında bilgiler de sunulmaktadır.

Portal ayrıca, KOBİ Tanıtma Yürütme Ajansı ekibinin Bulgar mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeleri hizmeti iyileştirmek için görüşlerini bildirmeleri ve ihtiyaçlarını dile getirmeleri için çağrıda bulunarak bir tür geri bildirim sağlıyor.

KOBİ Tanıtma Yürütme Ajansı Genel Müdürü Boyko Takov, “Ajans’ın web sitesindeki bu ekte, şirketler hakkında farklı bilgiler toplamaya çalıştık, hedefimiz finansal araçlar, analiz, koruyucu ekipman ve dezenfektan üreticileri, yönetmelikleri, rejimleri ve daha fazlası. Platform birkaç ay boyunca ücretsiz olarak kullanıma sunuldu, ancak uzun vadede faydalı olacağına inandığım bilgilerin çoğu ve gelecekte Ajansın web sitesinde yerini bulacak” diye kaydetti.

Portalın fikri, KOBİ’ler için finansal araçlar ve faydalı belgeler hakkında tek bir yerde bilgi toplamak ve hangi kaynakları kullanabileceklerini bulmalarına yardımcı olmaktır.

Takov konuşmasında, “Günlük olarak güncel tutmaya çalıştığımız için bilgi dinamiktir. Zamanla, KOBİ’lerin bu duruma alışmalarını ve web sitemizi onlara rehberlik etmek, güncel ve ilgili bilgiler sağlamak için bir bilgi merkezi olarak kullanabilmelerini istiyorum. Bu, gelişmekte olan şirketlerin ana yollarından biridir ve burada Ajans çeşitli mekanizmalar ve seçenekler sunarak kendi rolünü oynamak istemektedir. Ayrıca Avrupa Komiseri Maria Gabriel ile şirketlerin dikkatini çekmek için görüşmelerimiz ve Avrupa Komisyonu ve yapıları aracılığıyla yürütülen proje ve programlara katılım için tüm fırsatları sunuyoruz” diye belirtti.

Kırcaali Haber

Reklamlar